De Stoffenwijzer

Ik krijg regelmatig mailtjes en berichten over de stoffen waar ik mee werk.
Dus ik dacht; waarom maak ik er geen handige blog van?

*tromgeroffel*
Tada, De Stoffenwijzer!

Hier vind je alle stoffen overzichtelijk bij elkaar, met uitleg per stof wat het is en wat je er van kunt verwachten. Dus, laten we beginnen!

Tricot

tricot.jpg

Samenstelling: 95% Katoen 5% Elastan
Gewicht: 190 gram/m2

Tricot is een meerekende stof en lekker warm. Het kan gewassen worden op 60 graden, al word 30 graden over het algemeen aangeraden. Drogen in de droger wordt afgeraden. De stof kan niet gebleekt worden, en chemische reiniging is ook een no-go. Strijken kan wel, maar niet te warm.

Fleece

fleece

Samenstelling: 80% Katoen 20% Polyester
Gewicht: 300 gram/m2

Fleece is een zachte, warme stof. Erg geschikt voor dekens en om jezelf warm mee te houden. Isoleert goed. Wassen mag tot max 40 graden, en geadviseerd word na het wassen direct het fleece uit de machine te halen. Dit voorkomt dat het mat word in plaats van heerlijk zacht en pluizig. Stop het fleece dus ook niet in de droger. Strijken, chemisch reinigen en bleken is no-go.

Wafelstof en Minky stof

wafelminky

Wafelstof:

Samenstelling: 100% Katoen
Gewicht: 230 gram/m2

Minky stof:

Samenstelling: 100% Polyester
Gewicht: 260 g/m2

Wafelstof is een zachte, leuk uitziende katoenstof. Het kan op 60 graden gewassen worden, mag in de droger maar aangeraden word gewoon aan een waslijn te laten drogen. Kan gestreken worden tot middelmatig warm (2 stipjes). Niet chemisch reinigen en niet bleken.

Minky stof is een fleece achtige stof. Lekker warm en vooral zacht. Wassen mag tot max 40 graden, en geadviseerd word na het wassen direct Minky uit de machine te halen. Dit voorkomt dat het mat word in plaats van heerlijk zacht en pluizig. Stop Minky dus ook niet in de droger. Strijken, chemisch reinigen en bleken is no-go.


Badstof

badstof

Samenstelling: 100% Katoen
Gewicht: 350 gram/m2

Badstof is een heerlijk zachte katoenstof, welke veel gebruikt word voor bijvoorbeeld spuugdoekjes, knuffeltjes en washandjes of handoeken. Badstof mag op 90 graden gewassen worden en gedroogd in en droger (niet op de hoogste stand). Badstof mag warm gestreken worden, maar niet chemisch gereinigd of gebleekt.

Mocht je nu nog vragen hebben over een stof, of twijfelen of een stof wel of niet geschikt is, stuur je me dan een berichtje? Dan kijken we samen naar de beste keuze zodat je optimaal kunt genieten van je bestelde product!

facebooklogo

instagramlogo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s