101 – Baby’s eerste tandjes

Hoera, het eerste tandje! Helaas kunnen die kleine handige bijtertjes voor flink wat ellende zorgen. Van koorts tot diarree en huilbuien; het hoort er allemaal bij wanneer je tandjes krijgt.

Wanneer komen de tandjes door?
In dit schema kun je zien wanneer ongeveer welke tandjes van je kind doorkomen.
Het is natuurlijk een gemiddelde, voor elk kind is dit weer anders. Sommigen zijn sneller dan anderen, anderen zijn pas weer laat.

tandendoorkomen.jpg

Doorkomende tandjes kunnen flink zeer doen en de middeltjes van de Drogist werken niet altijd even fijn. Wil je liever op een natuurlijke manier je kleine helpen? Ik heb een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet!


5.Washandjes met kamille-thee!

Het klinkt misschien raar, maar dit is super makkelijk om te maken en werkt goed.
De washandjes zijn heerlijk om op te kauwen en de kamille thee werkt verzachtend voor het tandvlees.

10b7b6535f4d7016dec95e3180299d20.jpg


4. Bevroren eten.

Een stukje banaan op een stokje (of op een vork), even in de vriezer en voilà! Een gezonde manier om de tandjes door te kauwen. Door de kou kalmeert het tandvlees en verzacht het de pijn.

d90f3cf7b762b70111bbe76987a3d1ae.jpg

Vind je een banaan nog wat te groot? Neem dan een spuugdoekje, maak deze nat in het midden en smeer er een lepeltje appelmoes op. Draai het in een puntje, even in de vriezer en klaar!

home-remedy-apple-1.jpg

Nog een alternatief: Komkommer! Maak er ringetjes van door het binnenste deel eruit te steken of scheppen, even in de vriezer en klaar!

Cucumber+Teething+Rings+|+Momma+Society+-+The+Community+of+Modern+Moms+|+www.MommaSociety.com+|+Join+our+party+on+Instagram+@mommasociety.jpeg


3. Koekjes – speciaal voor doorkomende tandjes.

Het recept voor deze super koekjes vind je hier.
Knagen op zo’n lekker koekje is niet alleen fijn voor het zere tandvlees, maar ook gezond! 2bdb31d5286f125cdd1b8dc38cc68613.jpg


2. Koelende speen.

Met deze handige foto uitleg doe je misschien een ideetje op om met de speen van een fles te zorgen voor wat verkoeling! Sommige tut-spenen kunnen dit ook.

1fde5a75d39542acca9106ca3015a842.jpg


1. Bijtspeelgoed.

Het meest voor de hand liggende is natuurlijk een bijtring, of ander bijspeelgoed. Tegenwoordig heb je aardig wat variatie ook!

Wat dacht je bijvoorbeeld van een bijt-ketting?

ketting.jpgbijt02b.jpg

Gebruik ze om je mini bezig te houden tijdens het borstvoeden, of wanneer je ergens onverwacht heen gaat. Wanneer de eerste tandjes zich melden is dit een perfect veilig kauwspeeltje wat je altijd bij de hand hebt. Leg hem in de koelkast of kort in de vriezer (niet langer dan 5 minuten) om hem extra verlichtend te maken voor het zere tandvlees. Zo is het niet alleen een hip sierraad voor jezelf, maar ook voor je kleine!
Maar ook een bijtring is prima geschikt. Je hebt modellen van hard hout, en modellen voor in de koelkast.

DAG_2715.jpgec9a89f04ee1b212de16576cc0a78b50.jpg615c30ecfae3470d79db16347f1255e8.jpgb327de718aef16c0074749f1168ef7fc.jpg


Kijk vooral naar wat je kindje zelf aangeeft! Vaak weten ze heel goed wat ze prettig vinden of niet. Ik heb een verzamelbord op Pinterest gemaakt met onder andere de items uit deze blog, maar nog een aantal andere alternatieven. Loop je ergens tegen aan of heb je een vraag, stuur me dan een berichtje. Ik denk graag met je mee, want ik weet hoe lastig het kan zijn.

Nog een tip: Je kindje kan veel kwijlen als de tandjes doorkomen. Ik moest vaak een reserve shirtjes meenemen als ik ergens heen ging, zo nat was het. Dat gaat het netje van je baby ook irriteren, al met al niet fijn. De tip? Een kwijl-bandana of een slabber dragen!

Meer blogs, knutsels of zien? Volg me via Pinterest, Facebook of Instagram.

facebooklogo

instagramlogo

pinterest-round-icon-31

Bijhouden welk tandje er doorkomt? Dat kan met deze leuke Milestone kaart!
Download hem gratis via deze link, of sla hem op door er met je rechtermuis op te klikken en te kiezen voor ‘opslaan als’.

eerstetandjeformulier.jpg

Ben je al eens stapje verder met je kinderen, en komt dat eerste losse tandje er aan?
Download dan deze leuke gratis printable en hou bij welk tandje er uit gaat!

Download hem via deze link, of sla de afbeelding hieronder op door er met je rechtermuis op te klikken en te kiezen voor ‘opslaan als’.

tandformulier.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s